Baking · Expat Berlin · Food · Recipe · Uncategorized

Only for Chocolate, Coconut and Oat Lovers!

Foto 1I love chocolate, oats and coconut, so naturally my reaction to these cookies was one of sweet joy.  I baked these for friends to enjoy after our yoga class and they all left class ‘clapping because they were happy’.  I recommend some serious physical exercise before and after consuming!  (You may notice below that I am trying my first bilingual blog!)

Auf Deutsch: Ich liebe Schokolade, Hafer und Cocos, natürlich als ich diese Kekse gegessen habe, war ich total  glücklich.  Ich habe die Kekse für Freunde nach dem Yoga-Kurs gebacken, und sie haben sich gefreut.  Ich empfehle viel Sport vor und nach dem Essen der Kekse :-).

Below is the recipe adapted from AllRecipes.com.

Unten ist das Rezept von AllRecipes.com angepasst.

Ingredients (Zutaten)

You will need a fridge, small pot, baking sheet and wax paper to make these cookies.

Um diese Kekse zu machen, brauchst du einem Kühlschrank, einen kleinen Topf, ein Kuchenblech und ein Stück Backpapier.

  • 2 cups white sugar (feiner zucker)
  • 1/2 cup milk (milch)
  • 1/2 cup unsalted butter (ungetsalzen butter)
  • 1/2 cup unsweetened cocoa powder (kakao)
  • 3 cups oats (haferflocken)
  • 1 cup sweetened flaked coconut (Kokos)
  • 2 tbsp flax seeds (braun leinsamen)

Directions

  1. Mix the coconut, oats and flax seeds in a bowl.
  2. In the pot, bring to a boil the sugar, butter, milk and cocoa powder.  Boil from 3-4 minutes.  You must boil for at least 3 minutes or your cookies will be gooey and will not work out.  Do not boil longer than four minutes.
  3. Quickly mix in the chocolate to your oat mixture, continuing to mix until you are happy.
  4. Place little stacks on the wax sheet and put in the fridge.  Do not consume or serve until they have hardened.

TIP: After they have hardened you can put them in the freezer and keep them until your next party or like me, sneak a little piece out once a day!

If you have any questions or try making it yourself with modifications let me know!  Have fun and Guten Appetit!!

Now in German.  Jetzt auf Deutsch:

Zubereitung

  1. In einer Schüssel mischen Sie das Kokos, Hafer und Leinsamen.
  2. Für 3 bis 4 minuten erhitzt du im Topf den Zucker, Kakao, Butter, Milch.  Die Mischung muss fur mindestens 3 Minuten und nicht mehr als 4 Minuten.
  3. Danach sofort die Schokoladenmischung mit den Haferflocken mischen.
  4. Sie legen das Backpapier auf das Blech und dann die Fertigmischung mit einem Löffel auf dem Backpapier portionieren.
  5. Sie stellen die Kekse in den Kühlschrank.

TIPP: Wenn die Kekse hart sind können Sie sie in den Gefrierschrank legen.  Sie schmecken gut aus dem Gefrierschrank und Sie können sie für ihre nächste Feier sparen oder wenn Sie ein kleines Stück wollen.

Bitte teilen Sie mir Ihre Fragen oder Ideen.  Viel Spaß und Guten Appetit!

Bis Bald! – Kristina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s